Fysik

Bevægelsen for den genstand

25. september 2017 af spongebobo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bevægelsen for den genstand, vi betragter i denne opgave, kan beskrives med følgende stedfunktion

s(t)= t * 25m/s + 12m/s 

Tiden t måles i sekunder

Bestem accelerationen til tiden t = 0 s

Bestem accelerationen til tiden t = 5 s

Bestem hastigheden til tiden t = 0 s

Bestem hastigheden til tiden t = 5 s

Bestem positionen til tiden t = 0 s

Bestem positionen til tiden t = 5 s

jeg ved at bevægelsen er af typen konstant hastighed, men jeg brug for hjælp til at finde de formler jeg skal bruge.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2017 af janhaa

v(t) = s ' (t)

a(t) = v ' (t)

s'' (t) = a(t)


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2017 af swpply (Slettet)

Accelerationen a(t) som funktion af tiden er bestemt ved

a(t) = \frac{d^2}{dt^2}s(t)

og hastigheden v(t) som funktion af tiden er bestemt ved

v(t) = \frac{d}{dt}s(t)

Så er det bare at differentiere din lineære funktion s(t) og evaluere den til de respektive tider. God fornøjelse :-) 


Svar #3
25. september 2017 af spongebobo (Slettet)

skal Bestem accelerationen til tiden t = 0 s så ende med at give 12?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2017 af swpply (Slettet)

#3

skal Bestem accelerationen til tiden t = 0 s så ende med at give 12?

Nej, accelerationen skulle gerne være identisk med nul til alle tider.

\begin{align*} a(t) &= \frac{d^2}{dt^2}s(t) \\ &=\frac{d^2}{dt^2}\big(t\cdot25\,\tfrac{m}{s} + 12\,\tfrac{m}{s}\big) \\ &=\frac{d}{dt}\big(25\,\tfrac{m}{s}\big) \\ &= 0 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er fejl i enhederne. t*25m/s giver en værdi med enheden m. Det kan ikke lægges sammen med 12m/s. Det sidste led skal være 12m: s(t) = t * 25m/s + 12m.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. september 2017 af swpply (Slettet)

#5

Der er fejl i enhederne. t*25m/s giver en værdi med enheden m. Det kan ikke lægges sammen med 12m/s. Det sidste led skal være 12m: s(t) = t * 25m/s + 12m.

Ja, det er helt korrekt. Dette gælder selvfølgelig også i #4.


Skriv et svar til: Bevægelsen for den genstand

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.