Fysik

Jævn retlinet bevægelse

27. september 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

Hjælp til denne opgave

Vedhæftet fil: Opgave.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. september 2017 af mathon

         i de første 30 s
                                            \small \small v(t)=\left (0{.}25\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot t

         i de følgende 10 s
                                            er hastigheden konstant

         i de 10 sidste s
                                            \small v(t)=\left (-2\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot t+\left ( 30\; \tfrac{m}{s} \right )
                                            


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2017 af mathon

vejlængder i de tre tidsrum:

         i de første 30 s
                                            \small s=\frac{\left (0{.}25\; \tfrac{m}{s^2} \right )}{2}\cdot (30\;s)^2

         i de følgende 10 s
                                            \small \small \small s=(30\; \tfrac{m}{s})\cdot (10\; s)

         i de 10 sidste s
                                            \small s=\left (30\;\tfrac{m}{s} \right )\cdot (10\; s)-\tfrac{2\; \tfrac{m}{s^2}}{2}\cdot (10\;s)^2


Svar #4
27. september 2017 af Kristensenalex

Bliver din samlede vejlængde så 612,5 m?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. september 2017 af mathon

        Ja.


Svar #6
27. september 2017 af Kristensenalex

Jeg kan bare se i facitlisten, at det skulle give 2300 m?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. september 2017 af mathon

Jeg skrev første tidsrum forkert:

vejlængder i de tre tidsrum:

         i de første 120 s
                                            \small s_1=\frac{\left (0{.}25\; \tfrac{m}{s^2} \right )}{2}\cdot (120\;s)^2=2112{.}5\; m

         i de følgende 10 s
                                            \small s_2=(30\; \tfrac{m}{s})\cdot (10\; s)=300\; m

         i de 10 sidste s
                                            \small s_3=\frac{\left (10\; \tfrac{m}{s} \right )^2-\left (30\; \tfrac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( -2\; \tfrac{m}{s^2} \right )}=200\; m

            \small s=s_1+s_2+s_3=SU\! M\left ( \{2112{.}5,300,200\} \right )=2612{.}5\; m

så facitlisten er forkert.


Skriv et svar til: Jævn retlinet bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.