Matematik

lineær funktioner

28. september 2017 af 123emil123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg har virkelig brug for hjælp med disse 2 opgaver, håber nogen kan hjælpe.

Vedhæftet fil: Billede1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2017 af Mathias7878

1a) I en lineær funktion y = ax+b betegner konstanten a hældningskoefficienten, dvs. hældningskoefficienten a er lig 4

Da b betegner skæringen med y-aksen, dvs. andenkoordinattet, da et koordinatsæt skrives som (x,y), vil det sige, at andenkoordinanten er lig b, dvs. -5

1b) 

f(2) = 4*2-5 = 8-5 = 3

2a)

y = 7x+22, hvor x betegner antallet af minutter og y er den samlede temperatur målt i grader celsius

2b)

Løs 96=7x+22

74 = 7x

x = 74/7

- - -

 

 


Skriv et svar til: lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.