Matematik

Tangentlining

29. september 2017 af mitnavnertaget3 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave der lyder sådan her:

Givet f(x)= 5 * x3 - 2 * x2 + 4 * x + 6

Undersøg om linjen I med ligningen y= 3,75x - 5,7  er tangenten for grafen f(x)

Jeg forstår ikke hvad jeg skal gøre i denne opgave og håber nogle kan hjælpe mig, tak på forhånd!!:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2017 af peter lind

find f'(x) ogg løs ligningen f'(x) = 3,75.  Undersøg om løsningen har samme y koordinat


Svar #2
29. september 2017 af mitnavnertaget3 (Slettet)

.


Svar #3
29. september 2017 af mitnavnertaget3 (Slettet)

tusind tak for hjælpen:))


Skriv et svar til: Tangentlining

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.