Matematik

procent potens

30. september 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

potensfunktion

Jeg skal finde ud af når y falder med 5% hvor meget stiger x så.

a = 0,5.

jeg har to punkter 225,15000 625,9000


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2017 af SuneChr

Mener du en potensfunktion
y = bxa
hvor a = 1/2 og b = 1  ?
I givet fald er det en voksende funktion. Hvis y falder, gør x det også.


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2017 af mathon

overført 
fra   https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1777677

                      y=600\cdot x^{ \frac{1}{2} }

                      \small 1+r_y=\left ( 1+r_x \right )^{\frac{1}{2}}

                      \small 1+r_x=\left ( 1+r_y \right )^{2}

                      \small 1+r_x=\left ( 1-0{.}05 \right )^{2}

                      \small \small 1+r_x= 0{.}95^{2}=0{.}9025

                      \small \small r_x= p_x\cdot 10^{-2}=-0{.}0975

                      \small \small p_x=-9{.}75


Svar #3
30. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

ja præcis 

y= 600 *x^1/2

x skulle gerne stige når y falder


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. september 2017 af mathon

Genlæs #1.


Svar #5
30. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

Når y stiger falder x


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. september 2017 af StoreNord

#0             a skal da være  -0,5     !


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2017 af SuneChr

Fastholder du i # 3
  y = 600·x^(1/2)
kan selv den mest krøllede matematiske hjerne ikke forandre den til en aftagende funktion, - sorry.


Brugbart svar (1)

Svar #8
30. september 2017 af fosfor (Slettet)

Du har regnet a og b forkert.

a = -0.5
b = 225000


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2017 af StoreNord

#7            Jeg snakker om denne her:Skærmbillede fra 2017-09-30 21-06-21.png


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. september 2017 af mathon

                      \small y=600\cdot x^{ \frac{1}{2} }\; \; \; \; \; \; \; x\geq 0  er en voksende funktion
hvilket er misforstået i #0 og genhævdet i #5.


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2017 af SuneChr

# 8 og 9
Det ser mere fornuftigt ud.
Vi har så
0,95·225000·x- 1/2 = 225000(k·x)- 1/2
0,95 = k- 1/2
k = ...         x stiger da med ... %


Svar #12
30. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

kan det ikke passe at b = 15000/0.066667 = 224998.875006


Brugbart svar (1)

Svar #13
30. september 2017 af fosfor (Slettet)

Du mangler flere decimaler i mellemregningen
b = 15000/0.0666666666666666666666666666666666666667 = 225000


Svar #14
30. september 2017 af benjaminamos (Slettet)

Hvis man skal finde x ved ligningen  f(x)=225000*x^-0,5 = 10000

Giver det så  5062? ved løsningen x= (y/b)^1/a


Brugbart svar (1)

Svar #15
30. september 2017 af StoreNord

--


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. september 2017 af StoreNord

Med Geogebra får jeg:                  24,31


Svar #17
01. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

der er et punkt der hedder x2,y2 625, 9000

så når y er 1000 burde det være omkring 500, men kan ikke finde ud af hvordan man regner det ud


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. oktober 2017 af StoreNord

\\f(225)=225000\cdot 225^{-0,5})=15000 \\225000\cdot x^{-0.5}=15000\cdot 0.95=14250 \\x^{-0.5}=\frac{14250}{225000}=0.0633=\frac{19}{300} \\x=249,3 \\ \Delta \; x=249.3-225=24.31Jeg bruger punkterne A og Cprocent potens.png

Vedhæftet fil:procent potens.png

Brugbart svar (0)

Svar #19
01. oktober 2017 af SuneChr

Der er ingen grund til at gå over åen efter vand.
x stiger med 10,80...%


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. oktober 2017 af StoreNord

Ja.


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.