Fysik

Densitet

02. oktober 2017 af celinafc (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan forklare hvad densitet helt præcist er? fx af sand?

Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af janhaa

#0

Hej, er der nogle der kan forklare hvad densitet helt præcist er? fx af sand?

Tak på forhånd 

density = mass / volume


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af AngelOneOne

Hej,

Densitet = massefylde, altså hvor meget et givent stof vejer per enhed (typisk g/cm3 der er det samme som g/mL). Den beregnes som:

\rho =\frac{m}{V}

Hvor:
ρ (græske bogstav rho) = massefylden/densiteten
m = massen (typisk i g eller kg)
V = volumet (typisk i cm3, mL eller liter)

Strandsand består af næsten 95% kvarts og har derfor også næsten samme massefylde på omkring 2,65 g/cm3 (kvarts har massefylde på 2,70 g/cm3)

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Densitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.