Matematik

Forstår ikke denne her opgave

02. oktober 2017 af oels11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej sidder fast i den her opgave, håber I vil hjælpe. 10 æg koster 20kr med 40% rabat. Hvad er æggenes normalpris?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2017 af mathon

Der er kun betalt 60% af normalprisen:

normalpris:
                         \small \frac{20\;kr}{0{.}60}


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2017 af Soeffi

#0 Kald normalprisen x. Der gælder følgende ligning:

x - x·40% = 20 kr. ⇔ x·1 - x·0,40 = 20 kr. ⇔ x·(1 - 0,40) = 20 kr. ⇔ 

x·0,60 = 20 kr. ⇔ x = (20 kr.)/0,60 = 33,33 kr.

Dvs. normalprisen for 10 æg er 33,33 kr.


Skriv et svar til: Forstår ikke denne her opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.