Matematik

Hjælp til en matematik opgave

03. oktober 2017 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe mig med opgaven på vedhæftet billede. Jeg har svært ved at komme igang.

Er der fx en bestemt formel som jeg kan benytte? så må I meget gerne skrive det. 

På forhånd tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2017 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2017 af mathon

Efter bortskæring:
er
                                 kassehøjden:            x
                                 kassebredden:    (50 - 2x)
                                 kasselængden:   (80 - 2x)

Rumfang:
                                 V = h · l · b


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2017 af mathon

Man har:
                            \small V(x)=x\cdot (50-2x)(80-2x)=4x^3-260x^2+4000x          \small \small 0<x<25              

Maksimalt rumfang
kræver bl.a.
                            \small V{\, }'(x)=0  

                            \small 12x^2-500x+4000=0         \small 0<x<25


Svar #4
05. oktober 2017 af annahansen2 (Slettet)

#3, #4. Tak for hjælpen. Jeg får 

x1=10

x2=100/3

Kan det passe at x2, altså 33,3 er maksimum?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2017 af mathon

genlæs #3.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2017 af Mathias7878

Hvis 0<x<25 er x2 = 100/3 = 33,3 ikke en mulighed

- - -

 

 


Svar #7
05. oktober 2017 af annahansen2 (Slettet)

#5, #6 Det har i selvfølgelig ret i. Så er x1 maksimum. 


Brugbart svar (1)

Svar #8
06. oktober 2017 af mathon

x1 = 10 er ikke maksimum.
x1 er siden på de kvadrater, der skal  bortskæres for at kassens rumfang bliver maksimalt.


Skriv et svar til: Hjælp til en matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.