Matematik

liginger

04. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej hvordan vil I isolere I:

q1=1/6*I


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2017 af Mathias7878

q_1 = \frac{1}{6}*l gang med 6 på begge sider

q_1*6 = \frac{1*l*6}{6}du ser her, at 6 går ud med hinanden på højre side

l = 6q_1

- - -

 

 


Svar #2
04. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan kan man vide om man skal dividere eller gange med 6?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2017 af Mathias7878

Du skal på en eller anden måde fjerne 1/6 for at isolere l. Hvordan gør du det?

Hvis du dividerer med 6 vil du få

\frac{q_1}{6} = \frac{(1*l)/6}{6} 

Det blev det ikke meget bedre af

Hvis du ganger med 6 vil du få

q_1*6 = \frac{1}{6}*l*6

Her benyttes brøkregnereglen

\frac{a}{b}*c*d = \frac{a*c*d}{b}

hvor l = c

og 6 = d

Nu har du

6*q_1 = \frac{1*l*6}{6}

Her vil 6 gå ud med 6

Du har defor kun 1 * l tilbage

1 * l = l

Dermed har du altså isoleret l

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2017 af Mathias7878

Du benytter altså blot, at du ved, hvis du ganger 1/6 med 6 får du 1.

Dermed har du 1*l tilbage, hvilket vil sige, at du har isoleret l

Hvis der nu stod 1/7 skulle du bare gange med 7 osv..

- - -

 

 


Svar #5
04. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan vil isolere y her

-4=2x/y

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2017 af Mathias7878

-4 = \frac{2x}{y}

Gang med y på begge sider

-4*y = \frac{2x}{y}*y

Her ser du, at y og y går ud med hinanden på højre side

-4*y = \frac{2x*y}{y}

Du har nu

-4*y = 2x

Divider her med -4 på begge sider for at isolere y

y = \frac{2x}{-4}

hvilket kan forkortes, ved at dividere med 2 på højre side, til

y = -\frac{x}{2}

- - -

 

 


Skriv et svar til: liginger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.