Matematik

Hvordan reducere jeg?

04. oktober 2017 af xamza1608 (Slettet) - Niveau: B-niveau

https://i.imgur.com/3KF0sGf.png

Jeg ved hvad jeg skal, men ved ikke hvordan jeg skal reducere. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2017 af Mathias7878

e^{5ln(x)+1} = ex^5

og

e^{5ln(x)}*e^{+1} = ex^5

Det er det samme, da der i det første tilfåde står e+1, som kan "hives" ned og ganges på

- - -

 

 


Svar #2
04. oktober 2017 af xamza1608 (Slettet)

#1

e^{5ln(x)+1} = ex^5

og

e^{5ln(x)}*e^{+1} = ex^5

Det er det samme, da der i det første tilfåde står e+1, som kan "hives" ned og ganges på

Kan du være sød at foklare det lidt mere forstod det ikke helt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

e^{5\ln(x)+1}
                  brug a^{b+c}=a^ba^c
e^{5\ln(x)}e^1
                  brug a^1=a
e^{5\ln(x)}e
                 brug ab=ba
e^{\ln(x)5}e
                  brug a^{bc}=(a^b)^c        som passer når a>0, men e=2.71>0
(e^{\ln(x)})^5e
                  brug at \ln(x) og e^x er hinandens inverse
x^5e
                 brug  ab=ba
ex^5

Hvilke trin er uforståelige


Svar #4
04. oktober 2017 af xamza1608 (Slettet)

Tak den gav mening nu. 


Skriv et svar til: Hvordan reducere jeg?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.