Matematik

--

09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet) - Niveau: C-niveau

her har jeg lavet en fejl men forstår det ikke

Vedhæftet fil: 2213.jpg

Svar #1
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

det er opgave 7.5

Vedhæftet fil:11.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Det er en lineær funktion
y = ax + b 
som går gennem (4,4) og (6,1)


Svar #3
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

ved stadig ikke hvad forskriften skal være 


Svar #4
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

er det y= 4,4x + 6,1


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2017 af Mathias7878

#4

Nej

Benyt formlerne, som jeg har skrevet mange gange nu:

a = (y2-y1)/(x2-x1) 

og

b = y1-ax1

eller

b = y2-ax2

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2017 af Mathias7878

hvor (4,4) = (x1,y1)

og

hvor (6,1) = (x2,y2)

- - -

 

 


Svar #7
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

opgave c i denne hvordan er det nu man kan isolere x 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2017 af Mathias7878

#7

Har du fundet ud af, hvad f(x) er?

- - -

 

 


Svar #9
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

y = -1,5x + 10 


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. oktober 2017 af Mathias7878

#9

Okay, det er rigtigt. Hvis du så skal bestemme x-værdien, når y = -5, skal du løse ligningen:

-5 = -1.5x+10

med hensyn til x.

X isoleres ved at flytte alle tallene over på den ene side og på den måde får man x til at stå alene

Når man løser ligninger, skal man huske at gøre det samme på begge sider af lighedstegnet

Ligningen er

-5 = -1.5x + 10

Vi kan flytte + 10 væk fra højre side og over til venstre side ved at trække -10 fra på begge sider, dvs

-5-10 = -1.5x+10-10

Dette kan reduceres til

-15 = -1.5x

Når der ikke står noget fortegn mellem et tal og en variabel "variablen er x i dette tilfælde", står der altid et usynligt gangetegn, dvs. -1.5x = -1.5*x

Vi skal nu på en eller anden måde flytte -1.5 væk fra højre side og over på venstre side for at x står alene

Dette gøres ved at dividere med -1.5 på begge sider

Vi har derfor

x = -15/-1.5 = 10

Dvs. når y-værdien er -5 er x-værdien 10

- - -

 

 


Svar #11
09. oktober 2017 af sandraskibdal (Slettet)

mange tak 


Skriv et svar til: --

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.