Matematik

andengradsligning med brøk

10. oktober 2017 af mariafrost123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

2-x/x+2=x+3/3-x +6

er der nogen der kan hjælpe med at løse den

/= brøksteg


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2017 af MatHFlærer

Går meget stærkt ud fra, at det er sådan:

\frac{2-x}{x+2}=\frac{x+3}{3-x}+6

Mit råd er, at du ganger med (x+2)(3-x) på begge sider. Det skulle gerne give dig

(2-x)(3-x)=(x+3)(x+2)+6(x+2)(3-x)

Og så er det ellers lige til at klare ;-)

Lidt hjælp: Du skal altså få ligningen skrevet til:

6x^2-16x-36=0


Svar #2
10. oktober 2017 af mariafrost123 (Slettet)


Skriv et svar til: andengradsligning med brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.