Matematik

tangent

12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet) - Niveau: B-niveau

i denne opgave har jeg løst a altså tangentens ligning, men er der nogle der kan hjælpe med opgave b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2017 af StoreNord

f'(x=3) er jo  -12.    Hvilket andet sted er f' = -12 ?


Svar #2
12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

Det ved jeg ikke?
Man skal jo skrive et kordinatsæt


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2017 af Mathias7878

a = f'(x) = tangenthældning

Hvis du løser ligningen f'(x) = 12 burde du også få et andet x-koordinat, som du så skal sætte ind i f(x) for at finde y-værdien

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2017 af StoreNord

Løs ligningen:        -3x²+3x+6 = -12


Svar #5
12. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

det giver x = -2 og x= 3
Men går opgaven ikke ud på at jeg skal have et kordinatsæt hvor den anden tangent rør grafen?


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2017 af StoreNord

Jo, men så finder du bare punktet                (-2, f(-2))
Du må da også gerne finde den anden tangent.


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. oktober 2017 af Mathias7878

f(x) = -x^3+1.5x^2+6x-1

f(-2) = -(-2)^3+1.5*(-2)^2+6*(-2)-1 = 1

Dvs grafen for f har en aden tangent med samme hældningskoefficient som tangent t i skæringspunktet givet ved

S(-2,1)

- - -

 

 


Svar #8
15. oktober 2017 af benjaminamos (Slettet)

Tak derude!


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.