Matematik

Forlæng brøken med nævnerens konjugerede

13. oktober 2017 af judy1800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe?

1+i/2i+3i2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2017 af janhaa

\frac{1+i}{2i-3}=-\frac{1}{13}(1+5i)

multipliser med complex conjugert i numerator and denominator,

dvs: -3 - 2i


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. oktober 2017 af mathon

                 \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \frac{1+i}{2i+3i^2}=\frac{1+i}{2i+3(-1)}=\frac{1+i}{-3+2i}=\frac{(1+i)\cdot (-3-2i)}{(-3+2i)\cdot(-3-2i) }=\frac{-1-5i}{13}=-\frac{1}{13}-\frac{5}{13}i


Skriv et svar til: Forlæng brøken med nævnerens konjugerede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.