Matematik

Lineær sannehæng

21. oktober 2017 af Kobenhavn007 (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hvis man skal find de manglende værdier i en tabel, det oplyses at når x er 2 er y 5, når x er 3 er y 7, så er y 11 men der er ingen x værdi og x er 8 men der er ingen y værdi. Det oplyses at der er en lineær sammenhæng mellem x og y. Jeg skal udfylde tabellen og begrund svarene.

Brugbart svar (1)

Svar #1
21. oktober 2017 af peter lind

Læg mærke til at hvis x vokser med 1 så vokser y med 2. Da der er en lineær sammenhæng, vil dette altid ske


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2017 af StoreNord

Du kan finde en funktionsforskrift alene udfra punkterne (2,5) og (3,7).
      For at komme fra det ene punk til det andet skal du gå 2 op og 1 til højre.
      Altså er hældningen a=2/1=2.

Forskriften for en lineær funktion er  f(x)=ax+b  Vi kender a, som vi kan sætte ind:
      f(x)=2x+b            Vi ved også at  f(2)=5

Altså er f(2) = 2·2+b=5    =>   b=5-4=1

Vores funktion er altså   f(x)=2x+1


Skriv et svar til: Lineær sannehæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.