Matematik

Polynomiers anvendelse indenfor økonomi

21. oktober 2017 af HHX2 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har siddet lang tid med dette spørgsmål "Giv et eksempel på polynomiers anvendelse indenfor økonomi." men uden af komme videre.

Jeg håber at nogle kan give et eksempel.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2017 af peter lind

Beregning af nutidsværdi fører til beregning af et polynomium


Svar #2
21. oktober 2017 af HHX2 (Slettet)

Ok, tak! Kan du komme med et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. oktober 2017 af Sofiajacobsen (Slettet)

Her er et simpelt eksempel: Du kan fx kigge på at opsætte en sammenhæng for prisen på en vare, 

p(x)=-\frac{1}{20}x^2+30

du kan her kigge på hvilken varemængde vil have den største omsætning? 

d=b^2-4ac= 30^2 -4(-\frac{1}{20})*0=900

tager du nu Toppunktet vil du finde x værdien hvormed omsætning er størst og en y-værdi som vil fortælle dig hvad den største omsætning er. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2017 af peter lind

#2  Det giver et polynomium i (1+r)-n


Skriv et svar til: Polynomiers anvendelse indenfor økonomi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.