Matematik

Differentialregning

22. oktober 2017 af Claussssi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med denne opgave ? Ved ikke helt hvordan jeg skal lave den uden hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2017 af ViktorN (Slettet)

Først skal du differentiere den, og finde ud af hvornår den har en hældning på 0. Lad os sige den har hældning 0 i punktet x = a. Da skal du finde ud af om den er voksende eller aftagende når x < a og når x > a. Så har du bestemt monotoniforholdet.

For at skitsere den kan du f.eks. udregne (ca.)-værdier for f(a), f(a-1), f(a+1) osv, og f.eks. indtegne 5-7 punktet i et koordinatsystem på den måde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2017 af StoreNord

f(x)=x - 2√x           kan med fordel skrives som:
f(x) = x - 2x0.5
f'(x) = 1 - 2·0,5·x-1.5

Skærmbillede fra 2017-10-22 19-01-39.png


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.