Matematik

approxation

24. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hvis man indsætter 1+x inde i parentsen ved at bruge denne her approxation:

In(1+pi)=In(1+pi^e)+In(1+m)+In(1-u+z)

hvad får man så?

altså min lærer sagde at man skal komme frem til det:

pi=pi^e +m+u+z men hvordan kommer man frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2017 af chr42 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt opgaven.

Hvor skal 1+x sættes ind? Og i stedet for hvad? og er m, u og z variable eller konstanter?


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. oktober 2017 af peter lind

Jeg gætter på at du har udeladt noget væsentlig. Appoximationen er ln(1+x) ≈ x for små værdier af x. Så skal du ikke sætte x ind men erstatte x med pi^e, m og z-u


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2017 af chr42 (Slettet)

Så giver det totalt mening, bortset fra, at det vel så bør være m-u+z til sidst.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2017 af peter lind

ja


Svar #5
24. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvor går 1 erne henne går de ud med hinanden?

Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2017 af chr42 (Slettet)

Du bruger at ln(1+x) = x, så ln(1+pi) = pi osv

At ln(1+x) =x gælder kun, nå x er meget lille. Du kan se det grafisk, hvis du tegner y=x og y= ln(1+x) i samme koordinatsystem. Graferne følges ad omkring x=0.

Svar #7
24. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Så hvor når man frem til pi= pi^e+m+u+z

Brugbart svar (0)

Svar #8
24. oktober 2017 af chr42 (Slettet)

Prøv at erstatte alle logaritmerne med tilnærmelsen. Du kan skrive det op på et stykke papir en af gangen for at bevare overblikket.

Svar #9
24. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

så får jeg In(1+x)=In(1+x)+In(1+x)+In(1+x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. oktober 2017 af chr42 (Slettet)

Nej, du skal bruge at ln(1+x) = x
Dvs at ln(1+ Kurt) = Kurt
Og ln(1+Sofie) = Sofie
Og ln(1+m) = m

Så x kan erstattes af alle andre størrelser i reglen, også -u+z

Svar #11
24. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

så dvs sige: In(1+pi)=pi

In(1+pi^e)= pi^e

In(1+m)=m

In(1-u+z)=-u+z


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. oktober 2017 af chr42 (Slettet)

Nemlig!
Og når du kombinerer dem, kan du finde fejlen i det resultat du har fra din lærer.

Svar #13
24. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvordan skal kombinere dem?

Skriv et svar til: approxation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.