Matematik

Lineær funktion

26. oktober 2017 af jeanluca (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

I en matematikopgave skal man finde ud af om det kan betale sig at køre til grænsen og hente chips og sodavand. Priser i DK er noteret og priserne i DE er noteret. Det koster 256 kr. at komme til og fra grænsen i benzin.

Hvordan kan via en foreskrift finde ud af hvornår det bedst kan betale sig at købe varerne i DE? 

Chips:

DK: 49 kr. --> 49x+0

DE: 30 kr. --> 30x + 256

Sodavand:

DK: 75 kr. --> 75x+0

DE:  56 kr. --> 56x + 256

De 256 skal vel ikke med to gange.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2017 af OliverHviid

Sæt dem lig hinanden og løs mht. x.


Svar #2
26. oktober 2017 af jeanluca (Slettet)

Yes, men hedder den så

38x = 512       eller         38x = 256

De 256 skal vel kun bruges en gang, da man kun kører til grænsen en gang.

Lad os sige at x så bliver 13. Hvordan ved man så hvad antallet i de 13 er i henhold til chips og sodavand?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2017 af SuneChr

chips i DK koster a kr. pr enhed   og  sodavand b kr. pr enhed 
chips i DE koster c ∈ pr enhed    og sodavand d ∈ pr enhed
Lad os sige at 1 ∈ = 7,45 kr.
og at vi i begge lande ville købe x enheder chips og y enheder sodavand.

Pris i DK, i kr.:              ax + by                      
Pris i DE, i kr.:      7,45cx + 7,45dy + 256
 


 


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.