Matematik

find de stationsære punkter

28. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

find all stationary points of f(x,y)=x*e^-x(y^2-4y) 

vi vil ikke gange først inde, for at differentiere den? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2017 af fosfor (Slettet)

Du har    f(x,y)  =  x*e-x*g(y)          hvor g er andengradspolynomiet mht. y fra din forskrift.


Den afledte i y er    x*e-x*g(y)g'(y)     som er 0 hvis x=0 eller g'(y)=0 jf. nulreglen (og positivitet af ex)

Den afledte i x er    e-x*g(y) - x*e-x*g(y)g(y), som ikke er 0 hvis x=0. Dvs. alle stationære punkter opfylder g'(y)=0, og hældningen for et andengradspolynomium er 0 i toppunktet y = -b/(2a) = 4/2 = 2 og kun der.

Dvs. y=2 for alle stationære punkter og dermed g(y) = -4, som indsættes i den x-afledte:

   e-x*(-4) + 4x*e-x*(-4)   = 0            divider med e-x*(-4) på begge sider
   1 + 4 x = 0
   x = -0.25

(-0.25, 4) er dermed det eneste stationære punkt


Svar #2
28. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis man differentiere med hensyn til x og y hvad får man?

Svar #3
28. oktober 2017 af Mie12345678 (Slettet)

Hvis jeg differentiere med hensyn til x så får jeg: y^2-4*y*e^-x+x*-e^-x

Skriv et svar til: find de stationsære punkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.