Matematik

Karakter Hvordan laver men denne opgave

28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Kan ikke komme videre?


Svar #1
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

1

Vedhæftet fil:IMG_8578.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2017 af MatHFlærer


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2017 af MatHFlærer

Hej Emma. Hvor meget har du lavet og hvad har du fået af resultater? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2017 af MatHFlærer

#3 ups! Så ikke du lagde noget op i #0. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2017 af Mathias7878

Definitionen på en median er, at det er den midterste værdi i et ordnet observationssæt. Hvis man sætter alle observationer op på en række, er medianen netop den værdi i midten.

Skriv alle karakterne op i rækkefølge og find ud af, hvilken karakter der er den midterste.

- - -

 

 


Svar #6
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#3

Hej Emma. Hvor meget har du lavet og hvad har du fået af resultater? 

Hej ja men ved ikke om de er rigtigt det jeg har lavet!!!


Svar #7
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#5

Definitionen på en median er, at det er den midterste værdi i et ordnet observationssæt. Hvis man sætter alle observationer op på en række, er medianen netop den værdi i midten.

Skriv alle karakterne op i rækkefølge og find ud af, hvilken karakter der er den midterste.

Pas


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2017 af Mathias7878

En har fået karakteren -3, så du starter med at skrive -3, to har fået 00, så du skriver

-3, 00, 00, osv.. 

Forstår du?

- - -

 

 


Svar #9
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#8

En har fået karakteren -3, så du starter med at skrive -3, to har fået 00, så du skriver

-3, 00, 00, osv.. 

Forstår du?

Nej


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2017 af Mathias7878

Hvad forstår du ikke ved det?

Det er jo lige ud af landevejen! :-)

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2017 af MatHFlærer

-3, 00, 00, 02, 02, 02, 4, 4, 7, 7, 10, 10, 10, 12, 12

Der er i alt 15 observationer.

-3, 00, 00, 02, 02, 02, 4,       4,       7, 7, 10, 10, 10, 12, 12

Det dersens 4-tal er medianen fordi der er 7 observationer på hver side. Prøv nu at gør det samme bare med det andet hold. :-) 


Svar #12
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#11

-3, 00, 00, 02, 02, 02, 4, 4, 7, 7, 10, 10, 10, 12, 12

Der er i alt 15 observationer.

-3, 00, 00, 02, 02, 02, 4,       4,       7, 7, 10, 10, 10, 12, 12

Det dersens 4-tal er medianen fordi der er 7 observationer på hver side. Prøv nu at gør det samme bare med det andet hold. :-) 

Er det for begge hold


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. oktober 2017 af Mathias7878

#12

Nej det er for det første hold.

"Prøv nu at gøre det samme bare med det andet hold"

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. oktober 2017 af MatHFlærer

Derudover er dit gennemsnit ikke korrekt. Læg alle karakterene sammen og del med antallet. Prøv at se om du ikke kan beregne karakterene for det andet hold, hvis jeg beregner det første?

\frac{-3+00+00+02+02+02+4+4+7+7+10+10+10+12+12}{15}=5.2667


Svar #15
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

00, 00, 02, 02, 4, 4, 4, 4, 7, 7, 7, 7, 7, 10, 10, 10

Er det rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2017 af MatHFlærer

Du kan lave et boksplot i hånden eller anvende Excel. I begge tilfælde skal du kende kvartilsættet. 

Startværdi: -3

Nedre: 02

Median: 4

Øvre: 10

Slutværdi: 12

Jeg lavede ovenstående på baggrund af tallene:

-3, 00, 00, 02, 02, 02, 4, 4, 7, 7, 10, 10, 10, 12, 12

Du skal nu gøre det samme for det andet hold. 


Svar #17
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#14

Derudover er dit gennemsnit ikke korrekt. Læg alle karakterene sammen og del med antallet. Prøv at se om du ikke kan beregne karakterene for det andet hold, hvis jeg beregner det første?

\frac{-3+00+00+02+02+02+4+4+7+7+10+10+10+12+12}{15}=5.2667

jeg får det til 75,3


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. oktober 2017 af MatHFlærer

#15

00, 00, 02, 02, 4, 4, 4, 4, 7, 7, 7, 7, 7, 10, 10, 10

Er det rigtigt

Det ser nu meget rigtigt ud. Prøv at bestem kvartilsættet, så gør du det senere spørgsmål nemmere ang. boksplot :-)


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2017 af MatHFlærer

#17
#14

Derudover er dit gennemsnit ikke korrekt. Læg alle karakterene sammen og del med antallet. Prøv at se om du ikke kan beregne karakterene for det andet hold, hvis jeg beregner det første?

\frac{-3+00+00+02+02+02+4+4+7+7+10+10+10+12+12}{15}=5.2667

jeg får det til 75,3

Kan du vise mig dine beregninger?


Svar #20
28. oktober 2017 af Emma2670 (Slettet)

#19
#17
#14

Derudover er dit gennemsnit ikke korrekt. Læg alle karakterene sammen og del med antallet. Prøv at se om du ikke kan beregne karakterene for det andet hold, hvis jeg beregner det første?

\frac{-3+00+00+02+02+02+4+4+7+7+10+10+10+12+12}{15}=5.2667

jeg får det til 75,3

Kan du vise mig dine beregninger?

Hvordan?


Forrige 1 2 Næste

Der er 30 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.