Matematik

Procent og renter

29. oktober 2017 af maria12hansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Benyt formlen = s + b (1+r) 

En tøjbutik holder udsalg, og nedsætter normalpriserne til lavere udsalgspriser. 

Prisen på en trøje til normalpris 299 kr. nedsættes med 30%. Bestem udsalgsprisen.

Skal man så gøre sådan her : 299 + 1 * 0,3? 

3 fordi 30/100 = 0,3 


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2017 af Sveppalyf (Slettet)

Den nye pris er 70% af normalprisen.

ny pris = 0,70 * 299 kr = 209,30 kr

Hvis du gerne vil benytte den formel, så er r = -0,30. Altså

s = 299 * (1 - 0,30) = 209,30


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2017 af mathon

eller noteret:
                        udsalgspris = normalpris \small \cdot \left ( 100-30 \right )\cdot 10^{-2}

                        udsalgspris = normalpris \small \cdot 70\cdot 10^{-2}

                        udsalgspris = normalpris \small \cdot 0{,}70


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2017 af mathon

Skal formlen  s = b (1+r) benyttes
haves:
                      \small s=b\cdot (1+(-0{.}30))

                      \small s=b\cdot 0{.}70                                  

som vist i #1.


Skriv et svar til: Procent og renter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.