Matematik

Ydelsesformlen

31. oktober 2017 af Blithe - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Jeg skal regne ydelsen ud af et lån. Når jeg sætter værdierne ind i formlen, og taster det ind på min lommeregner, vil den ikke regne det ud. Jeg har så prøvet at dele det op, så jeg regnede det øverste af formlen ud, og dividerede det med det nederste af formlen. Så får jeg et tal der hedder 14643,85471. Jeg synes ikke det er særligt realistisk med de tal jeg har forvejen. (Tallene står længere nede)

Y=\frac{G*r}{1-(1+r)^{-n}}

G= 308300 kr.

r= 4,75%

n= 20 år

Nogen der kan finde løsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2017 af SuneChr

Fortsæt i den oprindelige tråd:
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1785231#1785239 

Prøv at indtaste:

\frac{308300\cdot (1,0475^{\frac{1}{12}}-1)}{1-(1,0475)^{-20}}


Svar #2
31. oktober 2017 af Blithe


Ydelserne for lånet er  240·1975,45 kr .... = 474'106,96 kr
Lånets størrelse ......................................  = 308'300,00 kr
Renter ...................................................... = 165'806,96 kr
_________________
Jeg får en lidt anden værdi for ydelsen end tidligere nævnt.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Til SuneChr.

Hvor fik du 240 og 1975,45 kr. fra, og hvordan regnede du renten til 165806,96 kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2017 af SuneChr

Rentefoden er 4,75% p.a. (pr. år)  ⇒  (1,0475^(1/12) - 1) pr måned
Ydelserne foretages en gang pr. måned i 20 år.
Nævneren i # 1 :      1,0475^(- 1/12·240) = 1,0475^(- 20)
Ang. # 2:   Der ydes jo 240 gange ydelsens størrelse.
Træk de to tal fra hinanden i # 2


Skriv et svar til: Ydelsesformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.