Matematik

Banklån og ydelse.

29. oktober 2017 af Blithe - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Jeg skal lave en tilbygning. Alle de penge der skal bruges til at lave den lånes af banken.

Den samlede byggepris= 308300 kr.

Rente= 4,75%

Ydelse=14644,25 kr. (beregnet med ydelsesformlen: Y=\frac{G*r}{1-(1/r)^-^n})

Skal sætte det ind på Excel, men synes bare ikke det ser rigtigt (eller også er det mig der gør noget forkert). Hvis den månedlige ydelse er 14644,25 kr., som skal betales i 20 år, betyder det så, at man har betalt 3.514.620 kr. til banken efter de 20 år, som er 3.206.320 kr mere end man har lånt?

Det forstår jeg ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2017 af mathon

formlen er nu:
                              \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}

                              \small \small y=\frac{308\, 300\cdot 0{.}00367}{1-1{.}00367^{-240}}=1934{.}52


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2017 af mathon

detaljer:
                    \small 1+r_{\text{m\aa ned}}=\left (1+r_{\text{\aa r}} \right )^{\frac{1}{12}}=1{.}00367

                    \small r_{\text{m\aa ned}}=0{.}00367


Svar #3
29. oktober 2017 af Blithe

Jeg sidder stadig med det samme problem. Men efter rettelsen på formlen, bliver der stadig betalt en del mere end der er realistisk. Altså 3.021.426 kr. mere en man har lånt.

Hvordan skal jeg få det til at hænge sammen, når det skal skrives ind i Excel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2017 af StoreNord

https://www.youtube.com/watch?v=71XVcv9NXOk


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2017 af SuneChr

# 0
Ydelserne for lånet er  240·1975,45 kr .... = 474'106,96 kr
Lånets størrelse ......................................  = 308'300,00 kr
Renter ...................................................... = 165'806,96 kr
_________________
Jeg får en lidt anden værdi for ydelsen end tidligere nævnt.


Skriv et svar til: Banklån og ydelse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.