Matematik

linære afbildninger og vektorrum

03. november 2017 af Anononym0000000 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej jeg har lidt problemer i følgende opgaver. Jeg har argumenteret for at a er basis men hvad med koordinatvektoren? hvordan finder man den og jeg synes at jeg har søgt i mine noter og bøger om hvad det er men kan ingenting finde! Har også brug for tip i 1b og 1c


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2017 af fosfor (Slettet)

Koordinatvektoren k=(k_1,k_2,k_3,k_4) for v mht. basen a opfylder

v=k_1\mathbf{a}_1+k_2\mathbf{a}_2+k_3\mathbf{a}_3+k_4\mathbf{a}_4

Hvilket skrevet ud bliver til 4 ligninger med 4 ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2017 af peter lind

a) Du skal vise at a'erne er linært uafhængige

løs ligningssystemet k*a1+k*a2+k*a3 + k*a4 = v

b) vis at u ∈ U -> k*u ∈ U samt u ∈ U og v ∈ U ->  u + v ∈ U

Sæt a = 0 og b=1 samt a = 1 og b = 0 i definitionen af U

c)  Vis den første linje i svaret i b


Skriv et svar til: linære afbildninger og vektorrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.