Matematik

Reduktion

04. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med reduktionen af det her stykke, og måske forklare trinene undervejs? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2017 af Sveppalyf (Slettet)

log(√x * 3√x) / log(x2) =

log(x1/2 * x1/3) / log(x2) =

log(x1/2 + 1/3) / log(x2) =

log(x5/6) / log(x2) =

5/6*log(x) / (2*log(x)) =

5/6 / 2 =

5/12


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2017 af StoreNord

log(\sqrt[r]{a})=\frac{1}{r}\; log()a)        og              log(a^{r})=r\; log\; a


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2017 af rdrma (Slettet)

#1

log(√x * 3√x) / log(x2) =

log(x1/2 * x1/3) / log(x2) =

log(x1/2 + 1/3) / log(x2) =

log(x5/6) / log(x2) =

5/6*log(x) / (2*log(x)) =

5/6 / 2 =

5/12

dine udregning er rigtig indtil:    5/6*log(x) / (2*log(x)) ≠5/6 / 2 

den endelig løsning er: 

5*log(x) / 6 / (2*log(x)) =>

5*log(x) / 6*2*log(x)=>

5*log(x) / 12*log(x)


Svar #4
04. november 2017 af Mathian

Tak, blev forvirret over kvadratroden, men nu er lige blevet påmindet om hvordan man skiller sig af med den. 


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.