Matematik

division

05. november 2017 af mikkel981 - Niveau: C-niveau
Hej.
Når man skal dividere f.eks. 500/1998 uden brug af lommeregner, hvordan gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2017 af hesch (Slettet)

Forlæng brøken med en faktor 1,001.  Hvad står der så (cirka).


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2017 af StoreNord

--


Svar #3
05. november 2017 af mikkel981

#1
Der kommer jo flere decimaler på så, det gør det ikke nemmere.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2017 af StoreNord

Tag den reciprokke værdi af brøken, og dividèr den op i 1.
Så får du:
                         \frac{1}{\frac{1998}{500}}=\frac{1}{1998:500}=\frac{1}{3,916}
Så må resultatet være     3,916-1


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2017 af hesch (Slettet)

#3:  Med runde tal kommer der til at stå:

500,5 / 2000 = 0,5005 / 2 = 0,25025

Det nøjagtige resultat er:  0,250250250 . . . . .

#4:  Når man skal dividere f.eks. 1 / 3,916 uden brug af lommeregner, hvordan gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2017 af hesch (Slettet)

I øvrigt findes der et trick med disse divivisioner med tal nær 1, 10, 100 . . .

Jeg lærte det vist i 6. klasse, så jeg har glemt det, men bankfolk kan (kunne) det med disse obligationer med en kursværdi på 98,986%.

Men ellers er der jo ham der Trachtenberg.  Han kunne også (givetvis).

https://www.google.dk/search?q=trachtenberg&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gws_rd=cr&dcr=0&ei=-nH_WYqtLtL2kwWQ9aPwBQ


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2017 af fosfor (Slettet)

500/1998 =                                   gang og divider med 10
(5000/1998)  / 10 =                       træk 1998 fra 5000 så mange gange muligt uden at nå til negative tal
(2 + 1004/1998)  / 10 =
0.2 + (1004/1998)  / 10 =              gang og divider med 10
0.2 + (10040/1998)  / 100 =          træk 1998 fra 10040 uden at nå til negative tal
0.2 + (5 + 50/1998)  / 100 =
0.25 + (50/1998)  / 100 =              gang og divider med 10
0.25 + (500/1998)  / 1000 =          træk 1998 fra 500 uden at nå til negative tal
0.25 + (0 + 500/1998)  / 1000 =
0.250 + (500/1998)  / 1000 =        gang og divider med 10
0.250 + (5000/1998)  / 10000 =    da 5000/1998 er set før (3 trin siden) så gentag de 3 seneste tal evigt:

0.250250250250....


Skriv et svar til: division

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.