Matematik

trekant

06. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg had det svært med at løse den opgave. gid nogen kan hjæle til det 

Vedhæftet fil: trekant -6.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2017 af peter lind

a) du har siden AC og AB. Du kan finde punktet B's koordinater ved at afsætte en cirkel med centrum i A og radius AB, Den vil skære linjen l i  B


Svar #2
06. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Du har forklart det i går men det var forkert peter ind


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2017 af peter lind

Jeg har ikke besvaret et eneste spørgsmål om trekanter i går.

Hvad mener du der er galt ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2017 af fosfor (Slettet)

   opgave b)
B ligger på linjen l, dvs.

B=t\binom{4}{3}  for et passende t

Vælg t så afstanden mellem A=(0,0) og B er 10

   opgave a)
Sæt vektorerne AB og AC ind i formlen for vinklen mellem to vektorer.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. november 2017 af mathon

a)
B ligger på kvartcirklen
                                    x^2+y^2=10^2\; \; \; \; \; \; 0\leq x\leq 10\; \; \; \; \; \; 0\leq y\leq 10

og på linjen
                                    \small \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 4t\\3t \end{pmatrix}\; \; \; \; \; t>0
hvoraf:
                                    \small (4t)^2+(3t)^2=10^2

                                    \small 25t^2=25\cdot 4

                                    \small t^2= 4\; \; \; \; \; \; t>0

                                     \small t=2

dvs
                                     \small B=\left (2\cdot 4,2\cdot 3 \right )=(8,6)
og
                                     \small \overrightarrow{AB}=\begin{pmatrix} 8\\6 \end{pmatrix}     \small \overrightarrow{AC}=\begin{pmatrix} 11\\2 \end{pmatrix}

    

                               


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. november 2017 af mathon

b)

Trekantareal:
                              \small T=\tfrac{1}{2}\cdot \begin{Vmatrix} 8 &11 \\ 6&2 \end{Vmatrix}=\tfrac{1}{2}\cdot \left | 8\cdot 2-6\cdot 11 \right |=\tfrac{1}{2}\cdot 50=25


Svar #7
06. november 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

tak for det søde mennesker , opgaven er løst


Skriv et svar til: trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.