Fysik

Ændring i kinetisk energi

07. november 2017 af Mikkeldkdk - Niveau: A-niveau

Hvordan finder jeg ændringen i kinetisk energi ved en kollision mellem 2 objekter?

m1) 1200 kg

v1) 50 km/t = 13.8889 m/s

m2) 1850 kg 

v2) 75 km/t = 20.8333 m/s

Har fået at de to objekter sidder sammen, dvs at de er uelastiske. Farten efter er 14m/s


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2017 af peter lind

beregn den kinetiskr energi af 1. ½m1v12

beregn den kinetiskr energi af 2. ½m2v22

beregn den kinetiskr energi efter samenstødet . ½(m1+m2)v32

Adder de to første resultater og fratræk det tredje resultat


Svar #2
07. november 2017 af Mikkeldkdk

(1/2*1200kg*13.88892m/s)+(1/2*1850kg*20.83332m/s)-(1/2*(1200kg+1850kg)*142m/s) = 5.0*105

Kan det ikke godt passe? Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2017 af peter lind

jeg har ikke regnet efter, men det ser fornuftigt ud


Skriv et svar til: Ændring i kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.