Matematik

forkortelse af formel

13. november 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Undrede mig lidt over hvorfor forkortelsen af formlen giver deltax+2x0 og ikke deltax^2+2x0?  Når man dividere den ene ud, forsvinder tallet man dividere med også?? Oder was?

Ps. der skal stå x under brøkstregen som jeg ikke kunne få med af en eller anden grund. 


Svar #1
13. november 2017 af Mathian

I må gerne forklare hvorfor 


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2017 af Mathias7878

\small \small \frac{(x_0+\Delta x)^2-x_0^2}{\Delta x} = \frac{{\color{Green} x_0^2}+\Delta x^2+2*x_0*{\color{Red} \Delta x}-{\color{Green} x_0^2}}{{\color{Red} \Delta x}} = \Delta x^2+2*x_0

Grøn går ud med grøn

Rød går ud med rød

- - -

 

 


Svar #3
13. november 2017 af Mathian

Det fik jeg den også til . Men Jan sørensen inde fra Restudy siger deltax + 2x0 ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2017 af Mathias7878

Står der deltax^2 i nævneren?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. november 2017 af MatHFlærer

Det har han også ret i.


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2017 af MatHFlærer

\small \small \frac{(x_0+\Delta x)^2-x_0^2}{\Delta x} = \frac{x_0^2+\Delta x^2+2x_0\Delta x-x_0^2}{\Delta x}=\frac{\Delta x(\Delta x+2x_0)}{\Delta x}=\Delta x+2x_0


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. november 2017 af Mathias7878

#6

Hvad er grunden til, at man sætter \small \Delta x ud foran parentesen?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. november 2017 af MatHFlærer

Jeg går ud fra han bruger tretrinsreglen. Du ser også, at \Delta x indgår i begge led, dvs.

\frac{\Delta x^2+2x_0\Delta x}{\Delta x}=\frac{\Delta x(\Delta x+2x_0)}{\Delta x}=\Delta x+2x_0

For ganger du ind i parentesen med \Delta x får du det helt til venstre i min udregning.


Svar #9
13. november 2017 af Mathian

Han forkorter på samme måde inde i sin lektion. 


Svar #10
13. november 2017 af Mathian

Tak gymnasieteacher, forstår nu hvorfor :) 


Skriv et svar til: forkortelse af formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.