Matematik

potens, find a

13. november 2017 af sea789 - Niveau: C-niveau

hej allesammen

Jeg skal regne på følgende opgave: 
om tallet a ved vi at: 2017a2017+100=110
Hvad er 
2017(-a)2017+100?
Er der nogen der vil hjælpe mig, med at forklare hvordan man gør, for er meget i tvivl


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2017 af janhaa

2017a^{2017}=10\\ \\ a^{2017}=10/2017\\ \\ 2017*\ln(a)=\ln(10/2017)\\ \\ \ln(a)=2,63*10^{-3}\\ a=0,997


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2017 af ringstedLC

2017*a^{2017}+100=110

2017*a^{2017}=110-100

a^{2017}=\frac{110-100}{2017}

a=\sqrt[2017]{\frac{110-100}{2017}}= \; ?

-a=-\sqrt[2017]{\frac{110-100}{2017}}

2017\left ( -\sqrt[2017]{\frac{110-100}{2017}}\right )^{2017}+100= \;?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2017 af LeonhardEuler

Du ved at 

2017•a2017 + 100 = 110 ⇔

2017•a2017  = 10 ⇔

(-1)20172017•a2017  = (-1)2017•10 ⇔

2017•(-a)2017 + 100 = (-1)2017•10 + 100 = -10 + 100 = 90


Skriv et svar til: potens, find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.