Biologi

Osmose i Kartofler HASTER!

17. november 2017 af SimonO0104 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder helt stuck her, så er i ikke lige søde og hjælpe mig hurtig?

1. Hvad er årsagen til at nogle kartoffelstykker har optaget henholdsvis afgivet vand?

2. ’Isotonisk saltvand’ indeholder salt der svarer til menneskecellers indhold af opløste stoffer (ca. 0,9 % NaCl). Hvorfor er det bedst at fx øjenskylning og sårrensning sker med isotonisk saltvand, og at fx. organer (fx til transplantation) og kontaktlinser rengøres og opbevares i isotonisk saltvand

3. Hvorfor skal gærceller der bruges til bioteknologisk produktion, have en ganske bestemt saltkoncentration i deres næringsmedium, dvs. den væske de dyrkes i?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2017 af Soeffi


Skriv et svar til: Osmose i Kartofler HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.