Matematik

Hvor mange procent øges?

19. november 2017 af forvirretmatey - Niveau: A-niveau

Hej jeg har siddet fast i denne opgave i noget tid nu:

Jeg har fået a til at være 1,99 og b  til at være 0,0065

så manger bare opgave b,c og d, jeg vil ikke have at "I" løser opgaverne, men ligesom hjælper til at jeg fatter hvad det er jeg skal :)

mange tak

Vedhæftet fil: snart færdig.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
19. november 2017 af fosfor (Slettet)

I d) kan du definere f(x) = bxa i CAS, og så skrive  f'(25)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. november 2017 af StoreNord

b)       
                                     \frac{f(1.3) - f(1)}{f(1)}\cdot 100


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. november 2017 af ringstedLC

b) 

Potensfunktionen har den egenskab, at når x-værdien stiger med en fast procent, så stiger y-værdien også med en fast procent. Under tiden kaldes potensfunktioner også procent-procent-vækst.

Det betyder med andre ord, at når vi ganger vores x-værdi med et tal, k, så skal vi gange vores y-værdi med ka.

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/funktioner/potensfunktioner

c) f(150)= \; ?

d) f'(25)= \; ?

Giver ændringen af bølgehøjde pr. kn. ved 25 kn.


Skriv et svar til: Hvor mange procent øges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.