Matematik

Bestem x for f(x)=log[4](3*x+2) = 1

19. november 2017 af Sechi - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg sidder med denne opgave (i overskriften og som vedhæftning), og ved ikke hvor jeg skal starte. Logaritmer er virkelig ikke min stærke side. 

Jeg ved at resultatet er x=2/3 og jeg ville blive så glad hvis en venlig sjæl ville hjælpe mig med hvordan man kommer frem til det. 

På forhånd tak :-) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Din tittle giver ingen mening. Men pyt,

\begin{align*} \log_4(3x+1) = 1 \qquad&\Longleftrightarrow\qquad 4^{\log_4(3x+1)} = 4^1 \\ &\Longleftrightarrow\qquad 3x+1 = 4 \\ &\Longleftrightarrow\qquad x = \frac{4-1}{3} = 1 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Skriv, hvis der er nogle af del skridtende du ikke forstår ;-)


Svar #3
19. november 2017 af Sechi

Du har ret - den giver ingen mening. Det er mig der er forvirret og forhastet. 

Mange tak for svaret, jeg forstår det! :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2017 af swpply (Slettet)

Det var så lidt ;-)

Du skal ikke være bekymret omkring alle logaritmerne, de tager bare tid og en masse opgaver, før at man rigtigt har fået skovlen under dem. Du skal nok nå det :-)


Skriv et svar til: Bestem x for f(x)=log[4](3*x+2) = 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.