Fysik

Hvordan bestemmes energien?

23. november 2017 af solpige00 - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at betsmme energien der skal tilføres, en der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2017 af mathon

a)
                    \small P_{ledning}=R\cdot I^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2017 af mathon

b)
                                \small \text{opvarmning af is}                           \small \text{smeltning af is}

                   \small \left ( 4{.}2\cdot 10^4\; kg \right )\cdot \left ( 2{.}0\; \tfrac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot \left ( 10\;K \right )            \small \left ( 4{.}2\cdot 10^4\; kg \right )\cdot \left ( 334\; \tfrac{kJ}{kg} \right )


Svar #4
23. november 2017 af solpige00

I opgave b har du ved ligningen til smeltning af isen ganget 334 kj/kg. hvor kommer den fra?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af mathon

               …isens smeltevarme…


Svar #6
23. november 2017 af solpige00

på den måde, mange tak. 


Svar #7
23. november 2017 af solpige00

Men så skal jeg lige forstå hvad de 2.0 er 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2017 af ringstedLC

Isen skal varmes op fra -10º C til 0º C og så skal den overgå fra fast til flydende form.

Opvarmningen kræver 2 kJ/kg/K


Skriv et svar til: Hvordan bestemmes energien?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.