Matematik

potenssammenhæng

23. november 2017 af jeanne2860 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hjææælp er helt lost har kæmpet længe med denne opgave men kan dsv ikke finde ud af det.. håber der er en der kan hjælpe tak på forhånd:))

- skal afleveres imorgen 

Jo mere en hest vejer jo mere foder skal den have at spise. Sammenhængen mellem hestens vægt x (kg) og mængden af korn den skal have om dagen f(x) (kg) kan beskrives ved en potenssammenhæng af typen.

Bestem konstanten a, når det oplyses, at f(x)= 2.15 kg korn for en hest, der vejer 200 kg
( hvor en uafhængige variabel x angiver hestens vægt og den afhængige variabel f(x) angiver hvor mange kilo korn hesten skal have om dagen)

Hvad vejer en hest der spiser 2.3 kg korn om dagen?

Giv en sproglig vurdering af definitionsmængden (det vil sige for hvilke x-værdier giver denne model mening)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2017 af StoreNord

potenssammenhæng af typen                hvilken type?
Måske typen, hvor b=1.            ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2017 af StoreNord

Skærmbillede fra 2017-11-23 22-02-03.png


Svar #3
23. november 2017 af jeanne2860 (Slettet)

mange taak det giver meget mere mening nu :))


Svar #4
23. november 2017 af jeanne2860 (Slettet)

Muligvis en der kan gøre det i inspire? :))


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2017 af Mathias7878

"Jo mere en hest vejer jo mere foder skal den have at spise. Sammenhængen mellem hestens vægt x (kg) og mængden af korn den skal have om dagen f(x) (kg) kan beskrives ved en potenssammenhæng af typen."

Som #1 skriver, hvilken type?? Står der ikke en forskrift bagefter?

- - -

 

 


Svar #6
23. november 2017 af jeanne2860 (Slettet)

forskriften er vel f(x)=b*x^2..


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2017 af SuneChr

# 6
Såfremt b ikke er  m e g e t  lille, vil hesten æde dens ejer fra hus og stald.


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. november 2017 af StoreNord

I mit Svar #2 er funktionen             b x0.14 hvor b=1        det blir bonden vel ikke ruineret af?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. november 2017 af SuneChr

# 8
Nej, bonden skal nok overleve, - med hest.
# 7 var nu en kommentar til spørgeren, som i # 6 bringer funktionen bx2 på bane, hvor vedkommende drager # 2 i tvivl trods vedkommendes tilsyneladende accept i # 3.


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. november 2017 af StoreNord

Ja. Nogen gange jubler en spørger over et svar, før han/hun har kikket ordentligt på det.          :)


Skriv et svar til: potenssammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.