Matematik

Et eller andet i vejen

01. december 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle

Tror der er et eller andet i vejen med de forskellige test som studieportalen har til at træne folk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2017 af SådanDa

ln(9/10) = ln(9)-ln(10) =ln(9)+ln(1/10)

da -ln(10) = ln(10-1)= ln(1/10)


Svar #2
02. december 2017 af Mathian

Forstår ikke helt hvorfor det blev til plus ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2017 af SådanDa

Okay, ln(9/10) = ln(9)-ln(10)  = ln(9) + (-1)·ln(10) brug så log-reglen b·log(a) = log(ab) med b=-1:

=> ln(9) + (-1)·ln(10) = ln(9)+ln(10-1) = ln(9) + ln(1/10)


Skriv et svar til: Et eller andet i vejen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.