Matematik

Vektor regning

02. december 2017 af pokemonorm - Niveau: A-niveau

Hejsa Kære SP brugere :) 
Jeg har lige brug for hjælp til følgende opgave: 
 
Om to vektorer \vec{a} og \vec{b} gælder, at 

l\vec{a}l=7, l\vec{b}l=3   og \vec{a}*\vec{b}=2  

En vektor \vec{v} er bestemt ved \vec{v}=4\vec{a}+5\vec{b} 
Beregn \vec{a}*\vec{v} 

MVH
Pokemonorm

   

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2017 af peter lind

a·v = (4a+5b) = 4a2+5a·b


Svar #2
02. december 2017 af pokemonorm

Hej Peter :) 
Men jeg kender ikke vektor a??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2017 af peter lind

Men du kender dens længde


Svar #4
02. december 2017 af pokemonorm

Det gør jeg :) Men kan ikke lige se, hvordan jeg skal bruge længden, til at beregne det? Da det vel er prikproduktet, jeg skal bruge, eller? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2017 af fosfor (Slettet)

a\cdot a=|a|^2


Svar #6
02. december 2017 af pokemonorm

Øhh... men hvordan kommer det til at passe, når vektor prik vektor b skal give 2??


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. december 2017 af peter lind

Du skal ikke beregne v·b Se #1


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. december 2017 af mathon

                a·v = (4a+5b) = 4a2+ 5a·b

                \small \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{v}=4\cdot \left | \overrightarrow{a} \right |^2+5\cdot \left ( \overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b} \right )


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.