Matematik

Bestem vægten

03. december 2017 af Tinisi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hos vinkekrabber har hannerne en overdimensioneret kl. som bl.a. bruges til terriotoriekampe. Sammenhængen mellem vægtenn K af den overdimensionerede kl (målt i mg) og vægten M af hele krabben (målt i mg) erfor en speiceiel type meget små vinkekrabber givet ved 

K=0,036*M^1,356

Bestem vægten af kloen, hvis hele krabbens vægt er 400 mg og bestem vægten af hele krabben hvis kloens vægt er 53. 

Skal jeg her bare indsætte tallene i formlen?

B) hvor mange procent vokser kloens vægt med når krabbens vægt vokser med 30%? hvad gør jeg her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

a) Ja

b) Vi har
                              K = 0,036 * M1,356
Gør M 30 % større
                              Kny = 0,036 * (M * 1.30)1,356
                              Kny = 0,036 * M1,356 * 1.301,356
                              Kny = K * 1.427
Kny er 42.7 %
større end K


Skriv et svar til: Bestem vægten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.