Matematik

parameterfremstilling

03. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: A-niveau

God søndag aften søde venner.

Er der nogen vil hjælper mig med den opgave

retningsvektoren  3\1 

Bestem en parameterfremstilling for linjen, der har ligningen y = 3x − 7.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

Parameter: t
x = t
y = 3t - 7

Eller skrevet anderledes
\binom{x}{y}=\binom{1}{3}t-\binom{0}{7}


Svar #2
03. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Du har lavet den til normalvektoren ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2017 af fosfor (Slettet)

y = 3x − 7
0 = 3x - y − 7

Normalvektor (3, -1)
Retningsvektor (1, 3) eller (-1, -3)


Svar #4
03. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

ok 

har du tid til at kigge på den opgave også

tak for det 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

Jeg sidder som selvstuderende og forstår ikke hvad det er man ønsker det endelige svar er. 

Er der nogen der kan uddybe og forklare?  :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

#5
Bestem en parameterfremstilling for linjen, der har ligningen y = 3x − 7.


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. april 2018 af selvstuderende (Slettet)

jamen jeg forstår ikke om svaret for en parameterfremstilling bare i dette tilfælde er  (x, y)=(1,3)t+(0,7). 

Er det svaret til opgavens spørgsmål? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. april 2018 af guuoo2 (Slettet)

ja, bortset fra svaret er (x, y)=(1,3)t+(0,-7)

Der står "en parameterfremstilling", da
(x, y)=a(1,3)t+(0,-7)

er ligeså rigtigt, hvis bare a er et hvilket som helst tal forskelligt fra 0.


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.