Fysik

Sammenstød elastisk

04. december 2017 af suzukirace - Niveau: A-niveau

vedhæftet. Skal bruge hjælp med udregningen, samt hvilke formler som skal bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2017 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2017 af peter lind

Du skal udelukkende bruge impulsbevarelse. Hvis den første bil kører i den positive x akses retnin og den anden i den positive y akses retning. vil du få ligningerne

1300kg*25km/t = (1300kg+2000kg)*vx

2000kg*80km/t  = (1300kg+2000kg)*vy


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Nej, du skal bruge både impulsbevarelse og energibevarelse, da stødet er fuldstændig elastisk. Det, der står i #1 svarertil fuldstændig uelastisk stød.

Du skal finde ialt 4 hastighedskomponenter, 2 for hver bil.

Hastigheder for bilerne efter sammenstødet: v1300 = (vx1300,vy1300) og v2000 = (vx2000,vy2000)

Impulserne p1300 = 1300kg*v1300 og p2000 = 2000kg*v2000.

Energierne E1300 = ½*1300kg*v13002 og E2000 = ½*2000kg*v20002.


Skriv et svar til: Sammenstød elastisk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.