Matematik

Mundtlig eksamen

09. december 2017 af Mathian - Niveau: B-niveau

Hej alle,

2 spørgsmål:

1) Er der steder man kan finde eksempler på mundtlige besvarelser (må gerne være på skrift)på eksamensspørgsmål i matematik på b-niveau. 

2) "Derudover skal du forklare og gøre rede for formlen for arealet af en vil-
kårlig trekant og for sinusrelationerne." - inkluderer det, at jeg skal bevise formlen for arealet af en vilkår trekant og for sinusrelationerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2017 af fosfor (Slettet)

2) "gøre rede for formlen" = bevis formlen

Du skal skrive
areal = ½ * grundlinje * højde

og så erstatte grundlinje og højde med udtryk der kun afhænger af sider og vinkler.
Der er 3 grundlinje/højde par, så du får 3 udtryk for arealet: 

areal   =   ½ * a * (b * sin(C))   =   ½ * b * (c * sin(A))    =   ½ * c * (a * sin(B))

Sinusrelationerne opnås ved at dividere med ½abc på alle sider af lighedstegnene


Svar #2
09. december 2017 af Mathian

Tusind tak for hjælpen :)))))

Er der en forventning om, jeg også giver en beregningsopgave :) 


Svar #3
09. december 2017 af Mathian

besvarer et eks. på en beregningsopgave mener jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2017 af fosfor (Slettet)

Beregningsopgaver trækker slet ikke op, fortsæt hellere med cosinusrelationsbevis

Det kan også være ide i trigspørgsmålene at tegne trekanter med de forskellige kombinationer af 3 kendte sider/vinkler og forklare de mønstre der afgører hvilke relationer der skal bruges til at bestemme de resterende størrelser


Svar #5
09. december 2017 af Mathian

tak for den store hjælp :))


Skriv et svar til: Mundtlig eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.