Fysik

bølger, gitterformlen.

09. december 2017 af Line19010 - Niveau: B-niveau

Jeg vedlægger spørgsmålet som fil.

på forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2017 af mathon

                           \small d\cdot \sin\left ( \varphi _n \right )=n\cdot \lambda

                           \small d=\frac{n}{\sin\left ( \varphi _n \right )} \cdot \lambda

                           \small d=\frac{2}{\sin\left ( 12{.}1^\circ \right )} \cdot \left ( 632{.}8\; nm \right )=6037{.}63\; nm=0{.}00603763\; mm

\small \textbf{antal spalter pr mm:}

                           \small N=\frac{1\; mm}{0{.}00603763\; \tfrac{mm}{streg(er)}}=166\; streger


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2017 af mathon

                           \small \small N=\frac{1\; mm}{0{.}00603763\; \tfrac{mm}{spal\! te}}=166\; spalter


Svar #4
11. december 2017 af Line19010

igen, tusind tusind tak !!!!


Skriv et svar til: bølger, gitterformlen.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.