Matematik

Hjælp til procent.

11. december 2017 af JacobsenD (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder således: 

Bestanden af andefugle vokser i 3 år med 6% pr år. Herefter falder bestanden et enkelt år med 11 %, og stiger året efter 8%. 

Først skulle jeg regne gennemsnittet, hvilket jeg fik til 2,7%

Men så står der: b. Hvor mange procent steg bestanden med de 5 år. 

Hvad skal jeg??? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2017 af StoreNord

Hvis bestanden starter med b0, udvikler den sig vel til:
                 b_{5}=b_{0}*\left ( 1+\frac{6}{100} \right )^{3}*\left ( 1-\frac{11}{100} \right )^{1}*\left ( 1+\frac{8}{100} \right )^{1}


Svar #2
11. december 2017 af JacobsenD (Slettet)

Øh det forstår jeg ikke? så får jeg 1,14 og det giver vel ikke menning? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2017 af StoreNord

Hvis bestanden starter med b0, udvikler den sig vel til:
                 \\b_{5}=b_{0}*\left ( 1+\frac{6}{100} \right )^{3}*\left ( 1-\frac{11}{100} \right )^{1}*\left ( 1+\frac{8}{100} \right )^{1} \\=b_{0}*1.06^{3}*0.89^{1}*1.08^{1}=b_{0}*1.145

Det er vel en gennemsnitlig stigning på 14.5 %


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2017 af StoreNord

En stigning på 14.5 % på 5 år er 2.9 % i gennemsnit, så du havde næsten ret.       :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2017 af StoreNord

Hjælp til procent.png

Vedhæftet fil:Hjælp til procent.png

Skriv et svar til: Hjælp til procent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.