Matematik

HJÆLP!!

12. december 2017 af Pizzaglad (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen, der meget hurtigt kan hjælpe mig med løsningen til c):

Lægemidlet Paracetamol optages hurtigt og næsten fuldstændigt i kroppen. Den dosis, som patienten har i kroppen, har en halveringstid på ca. 2,5 timer.

a) Hvor meget er der tilbage af 500 mg efter 2,5 timer?     Svar: 250 mg

b) Hvor meget er tilbage efter 5 timer?      Svar: 125 mg.

c) Opstil en model, der viser, hvor meget Paracetamol der er tilbage efter x timer.

Håber der er nogen der meget hurtigt kan hjælpe mig.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2017 af mathon

\small \textbf{a)}                             

                             \small m\left (x+n\cdot X_{\frac{1}{2}} \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^n\cdot m(x)      

                             \small m\left (0+1\cdot 2{.}5 \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^1\cdot m(0)=\frac{1}{2}\cdot \left ( 500\;mg \right )=250\;mg

\small \small \textbf{b)} 

                             \small m\left (0+2\cdot 2{.}5 \right )=\left ( \frac{1}{2} \right )^2\cdot m(0)=\frac{1}{4}\cdot \left ( 500\;mg \right )=125\;mg         

\small \small \textbf{c)}       

                             \small m(x)=\left ( 500\;mg \right )\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{X_{\frac{1}{2}}}}

                             \small m(x)=\left ( 500\;mg \right )\cdot\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{x}{2{.}5}}

                             \small m(x)=\left ( 500\;mg \right )\cdot\left (\left ( \frac{1}{2} \right )^{\frac{1}{2{.}5}} \right )^x

                             \small m(x)=\left ( 500\;mg \right )\cdot0{.}757858^x

  


Skriv et svar til: HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.