Matematik

Geomatri

14. december 2017 af emil2003 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Trekant GHI er en retvinklet trekant, hvor hypotenusen er dobbelt så langt som den ene kateterne.

Nogle som vil hvis mig hvordan man laver den her. Fatter hat af den.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2017 af janhaa

y^2 + x^2 = (2x)^2 = 4x^2

y^2 = 3x^2


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2017 af StoreNord

Tegn en ligesidet trekant med alle sider lige store.
Skær den midt over ved at nedfælde højden fra det øverste hjørne.       Eller:

Skærmbillede fra 2017-12-14 20-56-19.png


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2017 af Kat132

Ville sige at du skulle bruge Pythagoras, ved at sætte a (en af kateterne) til fx 2 og så c (hypotenusen) til 4 som jo er det dobbelte. Herefter kan du jo så regne den sidste side (b) ud, ved at sige c i anden - a i anden og så tage kvadratroden af det. Derefter kan du jo så tegne figuren.

Håber du kunne bruge det.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2017 af Kat132

.

Skriv et svar til: Geomatri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.