Matematik

Reducer (x+y)^2+(x-y)(x+y);

14. december 2017 af 6526 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa! HJÆLP

Jeg har hurtigt brug for hjælp til at reducere dette udtryk!


(x+y)^2+(x-y)(x+y);

TAK


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2017 af Mathias7878

Anvend, at

\small (a+b)^2 = a^2+b^2+2ab

samt

\small (a-b)\cdot (a+b) = a^2-b^2

- - -

 

 


Svar #2
14. december 2017 af 6526 (Slettet)

Det forstår jeg ikke?

Kan du forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2017 af Mathias7878

\small (x+y)^2 = x^2+y^2+2xy

\small (x-y)\cdot (x+y) = x^2-y^2

Hvad giver

\small (x+y^2)+(x-y)\cdot (x+y)

så?

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2017 af Mathias7878

Du skulle meget gerne få 

\small (x+y)^2+(x-y)\cdot (x+y) = x^2+y^2+2xy+x^2-y^2 = 2x^2+2xy

- - -

 

 


Skriv et svar til: Reducer (x+y)^2+(x-y)(x+y);

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.