Fysik

Betydende cifre

16. december 2017 af Whirler (Slettet) - Niveau: A-niveau

1+\frac{1}{2}\cdot 0,0900

Jeg har tre betydende cifre, men 1 lægges jo til, så kan svaret ikke være 1,0450? 1 + 1/2 kommer udaf en matematisk formel og er derfor eksakte værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Når der er tale om eksakte værdier, har de i princippet uendlig mange betydende decimaler. Det er derfor 0,0900, der bestemmer antallet af decimaler.

Svaret er 1,0450, som du foreslår.


Svar #2
16. december 2017 af Whirler (Slettet)

Det er derfor 0,0900, der bestemmer antallet af decimaler.

Det var netop det der fik mig til at tøve. Der burde jo så være tre betydende cifre, men i 1,0450 er der jo fem!


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Ja, men tænk på, at 0,0900 betyder 0,0900?. Udregningen bliver så:

1 + ½*0.0900? = 1+0.0450? = 1.000000+0.0450? = 1.0450?, hvor ? betyder den første ukendte decimal.


Svar #4
16. december 2017 af Whirler (Slettet)

Det giver mening! Mange tak!


Skriv et svar til: Betydende cifre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.