Matematik

differentier a

20. december 2017 af Luunaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

a der er brugt 1m^2 plade kan overfladen skrives: 

2x^2 + 4xy = 1 

Du kan isolere y af denne og indsætte i udtrykket for rumfanget: 

y = (1-2x^2)/4x 

V = y*x^2 
V = ((1-2x^2)/4x) * x^2 
V = ((1-2x^2)*x^2)/4x 
V = (x^2-2x^4)/4x 
V = (x^2/4x) - (2x^4/4x) 
V = (1/4)x - (1/2)x^3

Hvordan differentierede de a?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2017 af peter lind

Fejl i dit resultat

y = (1-2x2)/(4x) = 1/(4x) -½x


Skriv et svar til: differentier a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.