Fysik

bølge

22. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

God aften venner

Er der nogen, der vil hjælpe med den opgave

 1

beregn v og t

lambda = 55 cm     f =2,4 min^-1

2

v = 17 cm/s, T = 2,8 s. Beregn f og  [\lambda] .


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2017 af ringstedLC

v=f\cdot \lambda \\ f=\frac{1}{t}

Og så sætter du bare ind...


Svar #2
22. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

kan det være rigtig 

v=0.55*130s^1=71.5m/s

T=1/130s^-1=0.0076s


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke rigtigt. Hvor får du 130 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. december 2017 af mathon

         \small f=2{.}4\cdot \left (60\; s \right )^{-1}=2{.}4\cdot60^{-1}\cdot s^{-1}=\tfrac{2{.}4}{60}\; s^{-1}=0{.}04\; Hz


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. december 2017 af mathon

         \small v=\lambda \cdot f=\left ( 0{.}55\; m \right )\cdot \left ( 0{.}04\; s^{-1} \right )=0{.}022\; \tfrac{m}{s}=2{.}2\; \tfrac{cm}{s}


Svar #6
23. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Hvad er rigtig så,,,,


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. december 2017 af ringstedLC

#1

v=f\cdot \lambda \\ f=\frac{1}{t}

Og så sætter du bare ind...

1.

 \begin{align*} \lambda &= 55 \;cm \\ &=0.55 \;m \end{align} \\\\ \boldsymbol{t}=\frac{1}{2.4 \;min}=\frac{1}{2.4 \cdot 60 \;s}=\frac{1}{144 \;s}=\mathbf{0.0069 \;s} \\\\ v=\frac{1}{0.0069} \cdot 0.55 \\\\ \boldsymbol{v}=\mathbf{79.2 \;m/s}

2.

\begin{align*} v &= 17 \;cm/s \\ &=0.17 \;m/s \\ t&=2.8 \;s \end{align} \\ \boldsymbol f=\frac{1}{2.8}=\mathbf{0.36 \;Hz} \\\\ \boldsymbol\lambda=\frac{0.36}{0.17}=\mathbf{2.1 \;m}

   


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

Der er ikke ret meget af det foregående, der er rigtigt. #4 og #5 giver tilsammen det rigtige svar på hastigheden. Det er dog ikke den nemmeste vej.

Mål: beregn v og t

Givet: lambda = 55 cm     f =2,4 min^-1

f = 2,4/min = 2,4/(60s) = 0,04/s = 0,04Hz

t = 1/f = 1/(0,04Hz) = 25s.

v = λ*f  = 55cm * 0,04Hz = 2,2cm/s

Læg mærke til, at jeg ikke regner om fra cm til m og tilbage igen. Det er overflødigt.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. december 2017 af ringstedLC

Shit, - jeg misforstod opgavens f.

Men er det "overflødigt", at aflevere et facit i SI enheder?


Svar #10
23. december 2017 af Haaaaaaa (Slettet)

Det var stort hjælp kære venner.

tak til jer og have en god jul allesammen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. december 2017 af Eksperimentalfysikeren

#9 Der står ikke, at resultatet skal være i SI-enheder. Bølgelængden er i cm og resultatet er nemmest at visualisere i cm. Derfor kan det være en god idé at sigte mod at bruge cm, og så er det nemmere at regne udelukkende i cm end at regne om til SI-enheder og så regne tilbage til sidst. Der er selvfølgelig intet i vejen for at aflevere resultatet i SI-enheder, men i dette tilfælde mener jeg ikke, at der er noget væsentligt, der taler for det.


Skriv et svar til: bølge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.